Banánová buchta

Celozrnná, slazená medem

Suroviny:

  • 250 g špaldové mouky celozrnné
  • 100g medu nebo sirupu
  • 3 vejce
  • 200 g másla (rozpuštěného a zchladlého)
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 4 ks banánů (nejlépe přezrálých)
  • 50 g vlašských ořechů (podrcených)
  • dochucení: špetka soli, skořice / kardamom, citronová kůra, pár kapek citronové šťávy
  • 30 g strouhaného kokosu na vysypání formy.

Postup:

  • V jedné míse promíchat metličkou všechny sypké složky.
  • Ve druhé míse rozšlehat vajíčka, přidat med nebo cukr a šlehat do pěny. Postupně zašlehat rozpuštěné máslo. Do této vzniklé pěny nastrouhat na hrubém struhadle banány a pokapat citronovou šťávou a promíchat.
  • Za stálého míchání stěrkou nebo vařečkou nalít mokré do sypkého, lehce vše promíchat, aby se propojilo, ale dál nešlehat.
  • Vlít do širší chlebíčkové, nebo zapékací mísy vymazané máslem a vysypané kokosem.
  • Péct 60 – 70 min (podle hloubky formy) na 175 °C; horní a spodní ohřev.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *