Celozrnný bábovkový koláč

Ze špaldové mouky

Suroviny:

  • 300 g špaldové mouky
  • 4 vejce
  • 1 (12 g) kypřící prášek
  • 150 g třtinového cukru
  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 200 g bílého jogurtu
  • 20 g kakaa na mramor
  • špetka soli

Postup:

  • Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přilijeme olej, šlehat a následně jogurt a šlehat.
  • Mouku promícháme se solí a práškem.
  • Smícháme pěnu s moukou.
  • Kakao rozmícháme v troše teplé vody do pasty. Vmícháme do 1/2 těsta.
  • Do vymazané a vysypané dortové formy navrstvíme doprostřed 2 lžíce světlého těsta, na to 2 lžíce tmavého a takto postupujeme dál, až vznikne zebrovité pruhování.
  • Pečeme na 180 °C, 40 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *