Skvělá svačinka na cesty!
- 400 g jemných ovesných vloček
- 150 g másla nebo kokosového oleje
- 150 – 200 g sladidla = třtinový cukr / med / agávový sirup
- 100 g ořechů (vlašské + pražené lískové)
- 30 g lněného semínka
- 30 g kokosu
- 200 g čokolády (70 %) (50 g rozdrtit do těsta, 150 g na polevu)
- špetka soli
- (zázvor – kus jako půl palce)
Postup:
- V kastrůlku rozpustíme máslo s cukrem nebo medem.
- V míse smícháme vločky, podrcené ořechy, semínka, kokos, sůl a zázvor nakrájený na mini-kostičky.
- Smícháme vločkovou směs s máslovou směsí, necháme nasáknout a vychladnout.
- Po zchladnutí vmícháme kousky čokolády.
- Obdélníkovou formu vyložíme pečícím papírem, naplníme směsí a pořádně udusáme. Já na směs přiložím prkýnko a stoupnu na to plnou vahou.
- Pečeme na 170 °C, 20 minut.
- Ještě na teplý flapjack rozložíme čtverečky čokolády, necháme rozpustit a rozetřeme po povrchu.
- Necháme zatuhnout a nakrájíme na malé dílky.