Čoko-flapjack

Skvělá svačinka na cesty!

  • 400 g jemných ovesných vloček
  • 150 g másla nebo kokosového oleje
  • 150 – 200 g sladidla = třtinový cukr / med / agávový sirup
  • 100 g ořechů (vlašské + pražené lískové)
  • 30 g lněného semínka
  • 30 g kokosu
  • 200 g čokolády (70 %) (50 g rozdrtit do těsta, 150 g na polevu)
  • špetka soli
  • (zázvor – kus jako půl palce)

Postup:

  • V kastrůlku rozpustíme máslo s cukrem nebo medem.
  • V míse smícháme vločky, podrcené ořechy, semínka, kokos, sůl a zázvor nakrájený na mini-kostičky.
  • Smícháme vločkovou směs s máslovou směsí, necháme nasáknout a vychladnout.
  • Po zchladnutí vmícháme kousky čokolády.
  • Obdélníkovou formu vyložíme pečícím papírem, naplníme směsí a pořádně udusáme. Já na směs přiložím prkýnko a stoupnu na to plnou vahou.
  • Pečeme na 170 °C, 20 minut.
  • Ještě na teplý flapjack rozložíme čtverečky čokolády, necháme rozpustit a rozetřeme po povrchu.
  • Necháme zatuhnout a nakrájíme na malé dílky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *