Těsto:
- 2 vejce
- 1 hrnek CUKETY nahrubo strouhané
- 100 g třtinového cukru
- 125 ml oleje
- 125 ml mléka
- 70 g mletého máku
- 200 g celozrnné špaldové mouky
- 1/2 lžičky sody
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 2 g soli
Postup:
- Žloutky šlehat s cukrem do pěny. Přilévat olej a mléko.
- Mouku smíchat se solí, sodou, práškem a mákem.
- Z bílků vyšlehat sníh.
- Do žloutkové pěny zamíchat cuketu (pokud má moc vody, vyždímat). Pak střídavě sypkou směs a zlehka sníh.
- Vlít do vymazané a vysypané formy, péct na 180 °C 45 – 60 minut.
Krém:
- 500 g Mascarpone
- 500 ml šlehačky
- 300 g povidel
Dokončení:
- Šlehačku vyšlehat dotuha a pomalu vmíchat mascarpone. Měly by mít stejnou teplotu, aby se masc. nesrazilo.
- Řez rozříznout, potřít povidly, na to krém, přikrýt druhým plátem těsta.
- Vrch potřít znovu povidly a krémem. Dozdobit podle fantazie.