Cuketovo-makový řez s povidly a krémem

Těsto:

  • 2 vejce
  • 1 hrnek CUKETY nahrubo strouhané
  • 100 g třtinového cukru
  • 125 ml oleje
  • 125 ml mléka
  • 70 g mletého máku
  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 lžičky sody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 g soli

Postup:

  • Žloutky šlehat s cukrem do pěny. Přilévat olej a mléko.
  • Mouku smíchat se solí, sodou, práškem a mákem.
  • Z bílků vyšlehat sníh.
  • Do žloutkové pěny zamíchat cuketu (pokud má moc vody, vyždímat). Pak střídavě sypkou směs a zlehka sníh.
  • Vlít do vymazané a vysypané formy, péct na 180 °C 45 – 60 minut.

Krém:

  • 500 g Mascarpone
  • 500 ml šlehačky
  • 300 g povidel

Dokončení:

  • Šlehačku vyšlehat dotuha a pomalu vmíchat mascarpone. Měly by mít stejnou teplotu, aby se masc. nesrazilo.
  • Řez rozříznout, potřít povidly, na to krém, přikrýt druhým plátem těsta.
  • Vrch potřít znovu povidly a krémem. Dozdobit podle fantazie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *