DISCO BIO SUŠENKY s domácí čoko-pomazánkou

Ze špaldové mouky

TĚSTO:

  • 230 g ŠPALDOVÉ MOUKY celozrnné hladké
  • 110 g MÁSLA
  • 2 VEJCE
  • 3 g SOLI
  • špetka KYPŘÍCÍHO PRÁŠKU nebo JEDLÉ SODY

Mouku promícháme se solí a kypř. práškem, promnout s máslem a následně přilít rozmíhaná vajíčka. Prohněteme v pružné těsto. Je-li příliš suché, přidáme 1 lžíci vlažné vody. Těsto necháme uležet aspoň 2 hodiny v lednici.

Těsto vyválíme na pomoučené ploše, vykrájíme tvary, jaké chceme a klademe na plech s peč. papírem. Pečeme 12 minut na 175 °C v horkovzdušné troubě.

KRÉMčokoládová pomazánka:

  • 150 g tmavého TŘTINOVÉHO CUKRU
  • 150 g MÁSLA
  • 4 lžíce (60 ml) VODY
  • 2 lžíce (30 g) KAKAA
  • + špetka soli, kardamom, skořice, chilli

Vodu svaříme s cukrem na sirup, trvá to asi 5 minut. Stáhneme z ohně a vmícháme kakao. Necháme lehce zchladnout a vmícháme máslo. Metličkou mícháme do hladké lesklé konzistence. Necháme zatuhnout do roztíratelné konzistence a mažeme sušenky =).

MŮJ TIP:

Už jsi vyzkoušel/a karob? Použij do krému karob místo kakaa, mňam!

Tento krém je skvělý i jako poleva na buchty, nebo samostatně místo NUTELLY!!! 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *