Suroviny:
Jin (světlá hmota):
- 250 g mandlí (namočit 8 hodin, oloupat, rozmixovat na máslo)
- 100 g kokosového másla nebo jemně mletého kokosu
- 120 g agáve sirupu
- 30 g kokosového oleje
- vanilka, sůl
- (psyllium + voda)
Vše smícháme dohromady a rozmixujeme do co nejjemnější hmoty. Zůstává-li hmota sypká, použijeme 1/2 lžíce psyllia rozmíchaného ve vodě)
Jang (tmavá hmota):
- 200 g lískových ořechů (namočit 8 hodin)
- 200 g čerstvých datlí Medjool (nebo sušených, namočených 1 h ve 100 ml vody)
- 50 g kokosového oleje nebo kakaového másla
- 30 g kvalitního kakaa
- sůl
- (špetka chilli)
Ořechy rozmixujeme najemno, přidáme datle, rozpuštěný olej a kakao.
Z poloviny světlé hmoty vytvoíme malé kuličky, z druhé poloviny větší kuličky. To samé z tmavé hmoty. Následně zabalíme malé kuličky do velkých. Obalíme v kokosu nebo kakau, případně v bílé a tmavé čokoládě.