Jin-jang RAW kuličky

Suroviny:

Jin (světlá hmota):

  • 250 g mandlí (namočit 8 hodin, oloupat, rozmixovat na máslo)
  • 100 g kokosového másla nebo jemně mletého kokosu
  • 120 g agáve sirupu
  • 30 g kokosového oleje
  • vanilka, sůl
  • (psyllium + voda)

Vše smícháme dohromady a rozmixujeme do co nejjemnější hmoty. Zůstává-li hmota sypká, použijeme 1/2 lžíce psyllia rozmíchaného ve vodě)

Jang (tmavá hmota):

  • 200 g lískových ořechů (namočit 8 hodin)
  • 200 g čerstvých datlí Medjool (nebo sušených, namočených 1 h ve 100 ml vody)
  • 50 g kokosového oleje nebo kakaového másla
  • 30 g kvalitního kakaa
  • sůl
  • (špetka chilli)

Ořechy rozmixujeme najemno, přidáme datle, rozpuštěný olej a kakao.

Z poloviny světlé hmoty vytvoíme malé kuličky, z druhé poloviny větší kuličky. To samé z tmavé hmoty. Následně zabalíme malé kuličky do velkých. Obalíme v kokosu nebo kakau, případně v bílé a tmavé čokoládě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *