Vláčná, zdravá, výživná! Ze špaldové mouky se třtinovým cukrem.
SUROVINY:
- 3 VEJCE
- 100 g TŘTINOVÉHO CUKRU
- 200 ml OLEJE (slunečnicový)
- 330 g CUKETY (nastrouhané nahrubo)
- 300 g CELOZRNNÉ ŠPALDOVÉ MOUKY
- 12 g KYPŘÍCÍHO PRÁŠKU
- 30 g KAROBU nebo KAKAA
- špetka SOLI a SKOŘICE
- (SEKANÉ OŘÍŠKY, ROZINKY,…)
POLEVA:
- 150 g TŘTINOVÉHO CUKRU
- 150 g MÁSLA
- 60 ml VODY
- 30 g KAROBU nebo KAKAA
POSTUP:
- V míse vyšlehat vejce s cukrem do pěny.
- Přilít olej, šlehat dál.
- Vmíchat nahrubo nastrouhanou cuketu.
- V falší míse promíchat všechny zbylé sypké suroviny.
- Sypké vmíchat do mokrých.
- Vlít na vyšší plech s pečícím papírem.
- Péct 40 minut na 175°C.
- POLEVA: V hrnci několik minut (asi 5) vařit cukr s vodou do sirupovité konzistence. Ndchat trochu vychladnout a metličkou vmíchat zamíchat kakao. Nakonec vmíchat máslo a míchat do rozpuštění.
- Buchtu necháme vychladnout a poté polijeme polevou.