KAROBOVÁ CUKETOVÁ BUCHTA

Vláčná, zdravá, výživná! Ze špaldové mouky se třtinovým cukrem.

SUROVINY:

  • 3 VEJCE
  • 100 g TŘTINOVÉHO CUKRU
  • 200 ml OLEJE (slunečnicový)
  • 330 g CUKETY (nastrouhané nahrubo)
  • 300 g CELOZRNNÉ ŠPALDOVÉ MOUKY
  • 12 g KYPŘÍCÍHO PRÁŠKU
  • 30 g KAROBU nebo KAKAA
  • špetka SOLI a SKOŘICE
  • (SEKANÉ OŘÍŠKY, ROZINKY,…)

POLEVA:

  • 150 g TŘTINOVÉHO CUKRU
  • 150 g MÁSLA
  • 60 ml VODY
  • 30 g KAROBU nebo KAKAA

POSTUP:

  • V míse vyšlehat vejce s cukrem do pěny.
  • Přilít olej, šlehat dál.
  • Vmíchat nahrubo nastrouhanou cuketu.
  • V falší míse promíchat všechny zbylé sypké suroviny.
  • Sypké vmíchat do mokrých.
  • Vlít na vyšší plech s pečícím papírem.
  • Péct 40 minut na 175°C.
  • POLEVA: V hrnci několik minut (asi 5) vařit cukr s vodou do sirupovité konzistence. Ndchat trochu vychladnout a metličkou vmíchat zamíchat kakao. Nakonec vmíchat máslo a míchat do rozpuštění.
  • Buchtu necháme vychladnout a poté polijeme polevou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *