Tradiční skandinávský recept
![](http://modrolaska.cz/wp-content/uploads/2021/04/Knackebrot-originalni-norsky-recept-1-1536x1139-1-1024x759.jpg)
Suroviny na 3 plechy:
1 hrnek = 200 ml
- 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
- 1 hrnek ovesné mouky
- 1 hrnek ovesných vloček drcených
- 1 hrnek sezamového semínka
- 1 hrnek lněných semínek
- 1 hrnek slunečnicových semínek
- 1/2 hrnku pšeničných otrub
- 2 lžičky soli
- 750 ml vody
Postup:
- Vše smícháme dohromady, zalijeme vodou a necháme chvíli odstát.
- Rozetřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do horkovzdušné trouby vyhřáté na 175 °C.
- Po 10 minutách vytáhneme z trouby, nakrájíme na čtverce nebo trojúhelníky a vrátíme zpět do trouby na asi 30 minut dopéct do křupava.
Pozn. možno přidat různá semínka – chia, mák,..