Knackebrot

Tradiční skandinávský recept

Suroviny na 3 plechy:

1 hrnek = 200 ml

  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
  • 1 hrnek ovesné mouky
  • 1 hrnek ovesných vloček drcených
  • 1 hrnek sezamového semínka
  • 1 hrnek lněných semínek
  • 1 hrnek slunečnicových semínek
  • 1/2 hrnku pšeničných otrub
  • 2 lžičky soli
  • 750 ml vody

Postup:

  • Vše smícháme dohromady, zalijeme vodou a necháme chvíli odstát.
  • Rozetřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do horkovzdušné trouby vyhřáté na 175 °C.
  • Po 10 minutách vytáhneme z trouby, nakrájíme na čtverce nebo trojúhelníky a vrátíme zpět do trouby na asi 30 minut dopéct do křupava.

Pozn. možno přidat různá semínka – chia, mák,..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *