Koprajda – krémová polévka s koprem

vegan, bez lepku, 5 porcí

Suroviny:

  • 2 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 750 g bílé zeleniny (cuketa / patison / brambory / petržel,…)
  • 120 g jáhel
  • 1 lžička octa
  • Zeleninový bujon 1 kostka
  • 150 ml rostlinné smetany
  • 50 ml oleje
  • 2 hrsti čerstvého kopru
  • sůl, pepř
  • 1,2 l vody

Postup:

Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou najemno. Přidáme rozdrcený česnek a necháme rozvonět. Nakonec přidáme zeleninu nakrájenou na kostky, osolíme, promícháme a pod pokličkou několik minut na mírném plameni podusíme ve vlastní šťávě.

Podlijeme vodou, přidáme bujon a vaříme do změknutí zeleniny.

Rozmixujeme ponorným mixérem do hladka, přidáme kopr nasekaný najemno, zjemníme smetanou a nakonec dochutíme octem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *