Kopřivo-medvědí polévka

Z mladých kopřiv a medvědího česneku

Vegan, bez lepku, 4 – 5 porcí

Suroviny:

  • 6 hrstí mladých kopřiv
  • 3 hrsti medvědího česneku
  • 2 menší cibule
  • 2 větší brambory
  • 1 větší mrke
  • 4 lžíce jáhel
  • 4 lžíce slunečnicového oleje nebo ghee
  • 1,8 l vody
  • Dochucení: sůl, pepř, zeleninový bio-bujon, špetka muškátového oříšku
  • k podávání: jedlé květy, klíčky, pražená semínka

Postup:

  • Na oleji orestujeme cibulku do sklovata, přidáme podrcený česnek a následně pepř a muškátový oříšek.
  • Mrkev očistíme, nakrájíme na půlkolečka a přidáme k cibuli. Posolíme, promícháme, zakryjeme poklicí a dusíme ve vlastní šťávě za občasného promíchání asi 5 minut.
  • Podlijeme vroucí vodou. Vhodíme 2 kostky bujonu a brambory nakrájené na kostky.
  • Přivedeme k varu a vsypeme jáhly. Vaříme 15 minut.
  • Přidáme oprané kopřivy, provaříme 2 minuty a na závěr vložíme listy medvědího česneku
  • Ponorným mixerem rozmixujeme do hladka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *