Kořeněná restovaná mrkev

Vegan, bez lepku, lehká večeře, 1 porce

  • 250 g mrkve
  • 10 g ghee (přepuštěné máslo)
  • sůl
  • koření: garam masala, kuskuma, skořice, zázvor
  • Citronová šťáva
  • 20 g mandí

Postup:

  • V hrnci rozpustíme ghee a rozvoníme v něm koření.
  • Mrkev nastrouhám nahrubo a orestujeme na ghee s kořením. Osolíme špetkou soli a přidáme najemno strouhaný zázvor. Pod pokličkou podusíme na mírném plameni 5 minut ve vlastní šťávě.
  • Podlijeme trochou vroucí vody, promícháme a dusíme dalších 5 – 10 minut do změknutí.
  • Na závěr zakápneme citronovou šťávou.
  • Podáváme s praženými mandlemi: mandle pečeme na plechu v troubě na 160 °C, 10 minut.

Jako příloha se hodí jáhly nebo quinoa.

Tato restovaná mrkev se dále skvěle snoubí s kokosovým jogurtem nebo čerstvým sýrem nebo tahini – sezamovou pastou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *