Miluji zapékané müsli. V tom kupovaném je ale často pšenice, cukr a palmový olej, což jsou suroviny, které našemu zdraví zrovna neprospějí. Výroba domácího müsli je jednoduchá a rychlá a hlavně můžete přidat cokoli, co máte rádi =)
Ořechové müsli, neboli granola:
(rozpis na 700 g)
- 400 g ovesných vloček jemných
- 100 g ořechů (lískové, vlašské, mandle,..)
- 100 g ghee nebo másla
- 100 g medu nebo sirupu (agávový / rýžový / javorový / sirob,…)
- 30 g lněných semínek
- špetka soli a skořice
- + volitelně můžete přidat různá semínka, kokos, čokoládu a další… sušené ovoce případně přidáme až po upečení.
Postup:
V kastrůlku rozehřejeme ghee nebo máslo s medem.
V míse promícháme vločky s ořechy, semínky, solí a skořicí a zalijeme máslem s medem.
Důkladně promícháme a rozprostřeme v tenké vrstvě na plech s pečícím papírem. Toto množství vyjde asi na 2 plechy.
Pečeme v troubě na horní a spodní ohřev 12 minut při 160 °C.