Křehké a křupavé müsli

Miluji zapékané müsli. V tom kupovaném je ale často pšenice, cukr a palmový olej, což jsou suroviny, které našemu zdraví zrovna neprospějí. Výroba domácího müsli je jednoduchá a rychlá a hlavně můžete přidat cokoli, co máte rádi =)

Ořechové müsli, neboli granola:

(rozpis na 700 g)

  • 400 g ovesných vloček jemných
  • 100 g ořechů (lískové, vlašské, mandle,..)
  • 100 g ghee nebo másla
  • 100 g medu nebo sirupu (agávový / rýžový / javorový / sirob,…)
  • 30 g lněných semínek
  • špetka soli a skořice
  • + volitelně můžete přidat různá semínka, kokos, čokoládu a další… sušené ovoce případně přidáme až po upečení.

Postup:

V kastrůlku rozehřejeme ghee nebo máslo s medem.

V míse promícháme vločky s ořechy, semínky, solí a skořicí a zalijeme máslem s medem.

Důkladně promícháme a rozprostřeme v tenké vrstvě na plech s pečícím papírem. Toto množství vyjde asi na 2 plechy.

Pečeme v troubě na horní a spodní ohřev 12 minut při 160 °C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *