KVÁSKOVÉ ROHLÍKY žitno-špaldové!

(VEGAN), NEODOLATELNÉ! =)

ROZKVAS:

  • 1 lžička aktivního KVÁSKU
  • 200 g ŠPALDOVÉ MOUKY CELOZRNNÉ HLADKÉ
  • 200 ml VODY

Nechat 12 hodin kvasit při pokojové teplotě

TĚSTO:

  • ROZKVAS
  • 200 ml MLÉKA (ovesného)
  • 20 g MEDU
  • 100 g MÁSLA (změklého) (nebo 80 ml olivového oleje)
  • 400 g ŠPALDOVÉ MOUKY
  • 10 g SOLI
  • (SEMÍNKA)

POSTUP:

  • Všechny suroviny smíchat dohromady a pořádně prohníst v pružné těsto.
  • 2 hodiny nechat kynout.
  • Rozdělit na bochánky po 80 g.
  • Rozválet na trojúhelníky , srolovat, pokropit vodou, posypat semínky, na plechu nechat 30 minut dokynout.
  • PÉCT v troubě na horná a spodní ohřev předehřáté na 250 °C, po vložení ihned snížit na 200 °C a péct 20 – 25 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *