LOW CARB // full fat :D // Mrkvový dort!

Bez cukru i bez lepku! =)

TĚSTO:

  • 3 VEJCE rozšlehané
  • 100 g KOKOSOVÉHO OLEJE rozpuštěného
  • 500 g MRKVE – nahrubo nastrouhané
  • 150 g VLAŠSKÝCH OŘECHŮ mletých
  • 50 g KOKOSU
  • 50 g MANDLÍ mletých
  • 1 KYPŘÍCÍ PRÁŠEK
  • 1/2 CITRONU – šťáva (+ kůra)
  • špetka soli (2 g)
  • SKOŘICE

Vše smíchat dohromady a rozprostřít na plech vyložený pečícím papírem v asi 2 cm vrstvě. Péct 45 minut na 175 °C.

KRÉM:

  • 250 ml SMETANY (33% tuku)
  • 500 g MASCARPONE

Smetanu vyšleháme do tuha a lehce jí vmícháme do Mascarpone. Už nešleháme, nebo se Masc. srazí.

Těsto rozdrobíme a 1/2 napěchujeme do menší dortové formy. Naneseme 1/2 krému a na to navrstvíme druhou 1/2 rozdrobeného těsta. Udusáme a vrch pokryjeme zbylým krémem. (Posypeme kokosem).

MŮJ TIP:

Někomu tato nesladká chuť vyhovuje, já jsem však neodolala a dort si vylepšila brusinkovým sirupem. Příště pak meruňkovou marmeládou. Proto pro ty, kdo se nedrží striktních ,,LAW CARB“ zásad, doporučuji použít do těsta ROZINKY nebo DATLE a pod krém namazat dobrou MERUŇKOVOU MARMELÁDU.

KRÉM se mi zdá zas až zbytečně moc TUČNÝ, vzhledem k tučnosti těsta. Doporučuji použít jen 250 g mascarpone, nebo krém udělat ze šlehačky, ztužovače do šlehačky a smetanového jogurtu, případně z jogurtu zahuštěného agarem nebo jinou želatinou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *