Maková bába

Nadýchaná, ze špaldové mouky, bez cukru

  • 250 g másla (rozpuštěného a vychladlého)
  • 160 g datlové pasty (nebo třtinového cukru, či medu)
  • 6 vajec (z bílků sníh)
  • 150 g mletého máku
  • 180 g špaldové mouky celozrnné hladké
  • 1 kypřící prášek (bio, bez fosfátů)
  • 200 ml vody nebo minerálky
  • špetka soli, citronová kůra, skořice
  • máslo a strouhaný kokos do formy

Postup:

  • Žloutky vyšleháme s datlovou pastou (nebo cukrem) do pěny. Vešleháme máslo.
  • Z bílků vyšleháme sníh
  • Mouku, sůl, kypř. prášek a mák promícháme.
  • Do žloutkové pěny vmícháme vlažnou vodu nebo minerálku a zlehka střídavě vmícháváme sníh a sypké ingredience.
  • Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Vlijeme do ní těsto a pečeme v horkovzdušné troubě na 160 °C, 60 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *