Nejlepší bábovka s mrkví a ořechy

Ze špaldové mouky

Suroviny:

  • 150 g vlašských ořechů (mletých)
  • 220 g mrkve (jemně strouhané)
  • 70 g rozinek (nebo jiného sušeného ovoce)
  • 120 g rýžové (nebo pohankové) mouky
  • 150 g špaldové mouky celozrnné
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky kypřícího prášku (bez fosfátů)
  • 2 vejce
  • 120 g medu nebo sirupu \(rýžový / datlový / agáve,..)
  • 100 g oleje
  • 80 ml vody nebo minerálky
  • 1/2 citronu – kůra + šťáva
  • špetka soli, skořice, (zázvor)

Postup:

  • V jedné míse smícháme sypké suroviny.
  • V další míse vyšleháme vejce s medem, vodou, olejem a citronem. Nakonec vmícháme strouhanou mrkev.
  • Vše smícháme dohromady a vlijeme do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané mletými ořechy nebo kokosem nebo hrubou moukou.
  • Pečeme v horkovzdušné troubě na 175 °C, 50 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *