Ovocný koláč z acidofilního mléka

Klasik ze špaldové mouky, se třtinovým cukrem

Suroviny na větší koláčovou formu, 12 ks:

  • 250 g (400 ml) celozrnné špaldové mouky
  • 120 g (200 ml) třtinového cukru
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 200 ml acidofilního mléka
  • 1 vejce
  • 1/2 kypřícího prášku
  • špetka soli
  • 500 g ovoce (na fotce rebarbora + jahody)
  • drobenka: 100 g drcených ovesných vloček (+ kokos/plátky mandlí), 80 g másla, 70 g třtinového cukru (množství se odvíjí od sladkosti ovoce)

Postup:

  • Vejce vyšleháme s cukrem, přilijeme olej a nakonec mléko.
  • V míse smícháme mouku s práškem a se solí.
  • Do vaječné pěny vmícháme moučnou směs. Vlijeme do máslem vymazané a kokosem vysypané koláčové formy. Na těsto rozprostřeme ovoce. Posypeme drobenkou.
  • V horkovzdušné troubě pečeme 40 minut na 175 °C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *