Klasik ze špaldové mouky, se třtinovým cukrem

Suroviny na větší koláčovou formu, 12 ks:
- 250 g (400 ml) celozrnné špaldové mouky
- 120 g (200 ml) třtinového cukru
- 100 ml slunečnicového oleje
- 200 ml acidofilního mléka
- 1 vejce
- 1/2 kypřícího prášku
- špetka soli
- 500 g ovoce (na fotce rebarbora + jahody)
- drobenka: 100 g drcených ovesných vloček (+ kokos/plátky mandlí), 80 g másla, 70 g třtinového cukru (množství se odvíjí od sladkosti ovoce)
Postup:
- Vejce vyšleháme s cukrem, přilijeme olej a nakonec mléko.
- V míse smícháme mouku s práškem a se solí.
- Do vaječné pěny vmícháme moučnou směs. Vlijeme do máslem vymazané a kokosem vysypané koláčové formy. Na těsto rozprostřeme ovoce. Posypeme drobenkou.
- V horkovzdušné troubě pečeme 40 minut na 175 °C.