hrnkový recept
Suroviny:
Na velký plech, 1 hrneček = 250 ml
- 6 vajec
- 1,5 hrnku třtinového cukru
- 3,5 hrnku špaldové mouky celozrnné
- 2 lžíce kakaa
- 1 hrnek oleje
- 8 hrnek jablek (nakrájené na kostičky)
- 2 sáčky kypřícího prášku do perníku
- hrst drcených vlašských ořechů
- hrst rozinek
- špetka soli, skořice, citronová kůra
- 200 g hořké čokolády na polevu
Postup:
- Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a přilijeme olej.
- Sypké suroviny promícháme dohromady.
- Vše smícháme dohromady a přimícháme kostičky jablek.
- Vlijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou nebo kokosem.
- Pečeme na 175 °C, 30 minut. Po upečení polijeme čoko-polevou.