Perník s jablky

hrnkový recept

Suroviny:

Na velký plech, 1 hrneček = 250 ml

  • 6 vajec
  • 1,5 hrnku třtinového cukru
  • 3,5 hrnku špaldové mouky celozrnné
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 hrnek oleje
  • 8 hrnek jablek (nakrájené na kostičky)
  • 2 sáčky kypřícího prášku do perníku
  • hrst drcených vlašských ořechů
  • hrst rozinek
  • špetka soli, skořice, citronová kůra
  • 200 g hořké čokolády na polevu

Postup:

  • Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a přilijeme olej.
  • Sypké suroviny promícháme dohromady.
  • Vše smícháme dohromady a přimícháme kostičky jablek.
  • Vlijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou nebo kokosem.
  • Pečeme na 175 °C, 30 minut. Po upečení polijeme čoko-polevou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *