Polévka z červené řepy s pohankou

Vegan, bez lepku

Suroviny pro 4 osoby:

  • 40 ml slunečnicového oleje nebo ghee
  • 2 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • provensálské koření
  • 2 střední červené řepy
  • 1/2 celeru
  • 80 g pohanky kroupy
  • 1 kostka zeleninového bio bujonu
  • sůl
  • umeocet
  • čerstvá celerová nať, máme-li

Postup:

  • Na oleji osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno do sklovata.
  • Přidáme rozdrcený česnek a provensálské koření a necháme rozvonět.
  • Dál přidáme na kostičky nakrájenou řepu, osolíme, promícháme, restujeme pod pokličkou na mírném plameni.
  • Mezi tím oloupeme nebo pod vodou očistíme celer a nakrájíme také na kostičky. Přidáme k řepě a krátce společně restujeme.
  • Zalijeme vodou s kostkou bujonu, nebo zeleninovým vývarem. Vaříme asi 10 minut.
  • Přisypeme pohanku a vaříme dalších 5 minut. Poté necháme několik minut v hrnci pod pokličkou dojít.
  • Nakonec dochutíme asi dvěma lžícemi umeocta a případně dosolíme.
  • Podáváme s nasekanou celerovou natí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *