Z bílé čokolády
Suroviny:
- 3OO g bílé čokolády + 150 g na polevu
- 60 g másla
- 40 g kakaového másla + 30 g na polevu
- 100 ml smetany (33% tuku)
- 30 ml vaječného likéru
- 100 g strouhaného kokosu + 100 g na obalení
- 50 g loupaných mandlí
Postup:
- Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.
- V kastrůlku rozpustíme máslo a kakaové máslo ve smetaně.
- Smetanu s máslem zašleháme do rozpuštěné čokolády.
- Vmícháme kokos a na závěr vaječný likér.
- Uložíme na několik hodin do chladu.
- Po ztuhnutí tvoříme kuličky po 10 g, do každé zabalíme mandli. Opět dáme ztuhnout do lednice.
- Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s kakaovým máslem. Pomocí vidličky každou kuličku v čokoládě obalíme a následně vhodíme do misky s kokosem.
- Necháme ztuhnout.