Raffaello exclusive

Z bílé čokolády

Suroviny:

  • 3OO g bílé čokolády + 150 g na polevu
  • 60 g másla
  • 40 g kakaového másla + 30 g na polevu
  • 100 ml smetany (33% tuku)
  • 30 ml vaječného likéru
  • 100 g strouhaného kokosu + 100 g na obalení
  • 50 g loupaných mandlí

Postup:

  • Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.
  • V kastrůlku rozpustíme máslo a kakaové máslo ve smetaně.
  • Smetanu s máslem zašleháme do rozpuštěné čokolády.
  • Vmícháme kokos a na závěr vaječný likér.
  • Uložíme na několik hodin do chladu.
  • Po ztuhnutí tvoříme kuličky po 10 g, do každé zabalíme mandli. Opět dáme ztuhnout do lednice.
  • Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s kakaovým máslem. Pomocí vidličky každou kuličku v čokoládě obalíme a následně vhodíme do misky s kokosem.
  • Necháme ztuhnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *