RAW maková roláda

Suroviny:

Základ

  • 150 g pohanky kroupy (namočit 8 hodin, slít, propláchnout)
  • 50 g zlatého lněného semínka mletého
  • 100 g sušených fíků (suché, mleté na mlýnku na maso)
  • 50 g ořechů nebo mandlí (suché, mleté najemno)
  • sůl
  • (skořice / perníkové koření)

Vše smícháme dohromady a vytvoříme kompaktní hmotu. Uložíme do lednice na několik hodin. Pak pomocí dvou pečících papírů vyválíme asi 0,5 cm tlustý obdélník.

Náplň:

  • 200 g mletého máku
  • 1 banán (najemno strouhaný)
  • 50 g sušených švestek (namočit 8 hodin, slít)
  • 50 g medu
  • perníkové koření, sůl, citronová kůra

V mixéru rozmixujeme švestky, přidáme mák a med. Promícháme s banánem a kořením. Je-li náplň příliš suchá, zředíme trochou vody ze švestek.

Makovou náplň natřeme na těsto a opatrně srolujeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *