RAW meruňkový dort

RAW, vegan, bez lepku, slazený medem a datlemi. Meruňkový, stejně tak jako mangový nebo broskvový chutná skovostně!

Suroviny na dort o průměru 21 cm (na obrázku je poloviční dortík s průměrem 16 cm)

KORPUS

  • 200 ml vlašských ořechů (namočit 8 h)
  • 200 ml mandlí (namočit 8 hodin do vody a při nejlepším oloupat)
  • 8 datlí nebo 160 g datlové pasty
  • špetka soli

Namočené ořechy slít, propláchnout a v robotu s ,,S“-nožem rozmixovat na co nejjemnější hmotu. Osolit a přidat datle nebo pastu. Znovu rozmixovat vše dohromady.

KRÉM

  • 200 ml kešu (namočit krátce – 1 hodinu)
  • 600 g zralých sladkých meruněk, nebo broskví, nebo 2 ks manga
  • šťáva z 1/2 – 1 citronu (podle sladkosti ovoce)
  • 100 g tekutého medu nebo agáve sirupu
  • 100 ml kokosového oleje
  • špetka soli
  • (špetka skořice, vanilky, nebo jiného koření podle chuti)

Na krém používám vysoký mixer Vital Blend. Nejdřív do hladka rozmixujeme kešu, med, rozehřátý olej, citron a sůl. Následně vložíme omyté ovoce a vše mixujeme do hladkého krému.

Dortovou formu vytřeme olejem, já ráda používám lněný nebo ořechový, může být i slunečnicový. Připravenou směsí na korpus vyložíme dno a vytáhneme do okrajů. Na to vylijeme ovocnou náplň a dáme na 10 hodin ztuhnout do lednice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *