RAW, vegan, bez lepku, slazený medem a datlemi. Meruňkový, stejně tak jako mangový nebo broskvový chutná skovostně!
Suroviny na dort o průměru 21 cm (na obrázku je poloviční dortík s průměrem 16 cm)
KORPUS
- 200 ml vlašských ořechů (namočit 8 h)
- 200 ml mandlí (namočit 8 hodin do vody a při nejlepším oloupat)
- 8 datlí nebo 160 g datlové pasty
- špetka soli
Namočené ořechy slít, propláchnout a v robotu s ,,S“-nožem rozmixovat na co nejjemnější hmotu. Osolit a přidat datle nebo pastu. Znovu rozmixovat vše dohromady.
KRÉM
- 200 ml kešu (namočit krátce – 1 hodinu)
- 600 g zralých sladkých meruněk, nebo broskví, nebo 2 ks manga
- šťáva z 1/2 – 1 citronu (podle sladkosti ovoce)
- 100 g tekutého medu nebo agáve sirupu
- 100 ml kokosového oleje
- špetka soli
- (špetka skořice, vanilky, nebo jiného koření podle chuti)
Na krém používám vysoký mixer Vital Blend. Nejdřív do hladka rozmixujeme kešu, med, rozehřátý olej, citron a sůl. Následně vložíme omyté ovoce a vše mixujeme do hladkého krému.
Dortovou formu vytřeme olejem, já ráda používám lněný nebo ořechový, může být i slunečnicový. Připravenou směsí na korpus vyložíme dno a vytáhneme do okrajů. Na to vylijeme ovocnou náplň a dáme na 10 hodin ztuhnout do lednice.