Slunečnicovo-mrkvový koláč

Bez lepku, slazený medem

Suroviny:

  • 4 – 5 mrkví (očistit a nastrouhat najemno)
  • 4 vejce (z bílků sníh)
  • 4 lžíce (50 g) medu
  • 400 g slunečnicových semínek (mletých)
  • 1/2 (6g) kypřícího prášku
  • sůl, skořice

Postup:

  • Žloutky vyšleháme s medem do pěny.
  • Z bílků vyšleháme sníh
  • Semínka nameleme najemno, smícháme se solí, skořicí, práškem a mrkví.
  • Zlehka promícháme žloutkovou pěnu, sníh a semínka s mrkví.
  • Vlijeme do vymazané a kokosem vysypané koláčové formy.
  • Pečeme v horkovzdušné troubě na 160 °C, 25 minut.

Můžeme potřít krémem: 250 g tučného tvarohu + citronová šťáva + 2 lžíce medu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *