Závin z taženého celozrnného těsta

SUROVINY:

  • 500 g ŠPALDOVÉ MOUKY CELOZRNNÉ
  • 280 ml (ROSTLINNÉ) SMETANY 12 % tuku
  • 100 ml OLEJE (slunečnicový)
  • 6 g SOLI
  • 2 lžičky JABLEČNÉHO OCTA

POSTUP:

  • Mouku promíchat se solí.
  • Smetanu promíchat s olejem a octem.
  • Vypracovat hladké těsto.
  • Nechat odpočinout v lednici alespoň 2 hodiny.
  • Vyválet a vytáhnout do tenka.
  • Naplnit libovolnou náplní , srolovat, potřít rozšlehaným vejcem.
  • Péct v horkovzdušné troubě na 175 °C do zlata.

NÁPLNĚ:

  • JABLEČNÁ (nahrubo strouhaná jablka se slupkou + skořice + rozinky (v rumu) + vlašské ořechy)
  • MAKOVÁ (mák svařený v (rostlinném) mléce + třtinový cukr + sušené švestky / rozinky)
  • ZELNÁ (slaná) (Cibulkový základ + římský kmín + kyselé zelí + uzený tempeh)
  • ŠPENÁTOVÁ (cibulkový základ + sekaný špenát + smetana + vejce)
  • … a další… 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *