ROLÁDA excelent

Ze špaldové a rýžové mouky, slazená medem a kokosovým cukrem!

SUROVINY

TĚSTO

  • 4 VEJCE + 3 lžíce teplé VODY
  • 100 g KOKOSOVÉHO CUKRU
  • 75 g ŠPALDOVÉ MOUKY CELOZRNNÉ
  • 50 g RÝŽOVÉ MOUKY (nebo solamylu)
  • 20 g KAKAA
  • 1 lžička BIO KYPŘÍCÍHO PRÁŠKU
  • 50 g MÁSLA (rozpuštěného a vychladlého)
  • špetka SOLI a pár kapek CITRONOVÉ ŠŤÁVY

KRÉM

  • 200 g MÁSLA (změklého)
  • 100 g tekutého MEDU
  • 400 ml (rostlinného) MLÉKA
  • 1 VANILKOVÝ PUDINK

PPOSTUP

  • Vejce s vodou šlehat do pěny.
  • Postupně přisypávat cukr a šlehat.
  • Postupně vešlehat tekuté zchladlé máslo.
  • Sypké suroviny smíchat a na dvakrát prosít do pěny. Lehce vmíchat metličkou.
  • Těsto nalít na větší plech vyložený pečícím papírem a rozetřít do tenké vrstvy.
  • Péct na horní a dolní ohřev, 210°C, 10 – 15 minut.
  • Po upečení nechat plát pár minut vychladnout, potom překlopit na utěrku, sejmout pečící papít, svinout s utěrkou do rolády a nechat vychladnout.
  • Po vychladnutí potřít marmeládou (borůvková) a krémem.
  • Zavinout a polít rozpuštěnou čokoládou.
  • KRÉM:
  • Z mléka a pudinkového prášku uvařit pudink.
  • Máslo vyšlehat s medem do pěny.
  • Pudink i máslová pěna musí mít při šlehání dohromady stejnou, nebo aspoň podobnou teplotu, jinak se krém srazí!
  • Vyšlehat krém a naplnit roládu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *