Ze špaldové a rýžové mouky, slazená medem a kokosovým cukrem!
SUROVINY
TĚSTO
- 4 VEJCE + 3 lžíce teplé VODY
- 100 g KOKOSOVÉHO CUKRU
- 75 g ŠPALDOVÉ MOUKY CELOZRNNÉ
- 50 g RÝŽOVÉ MOUKY (nebo solamylu)
- 20 g KAKAA
- 1 lžička BIO KYPŘÍCÍHO PRÁŠKU
- 50 g MÁSLA (rozpuštěného a vychladlého)
- špetka SOLI a pár kapek CITRONOVÉ ŠŤÁVY
KRÉM
- 200 g MÁSLA (změklého)
- 100 g tekutého MEDU
- 400 ml (rostlinného) MLÉKA
- 1 VANILKOVÝ PUDINK
PPOSTUP
- Vejce s vodou šlehat do pěny.
- Postupně přisypávat cukr a šlehat.
- Postupně vešlehat tekuté zchladlé máslo.
- Sypké suroviny smíchat a na dvakrát prosít do pěny. Lehce vmíchat metličkou.
- Těsto nalít na větší plech vyložený pečícím papírem a rozetřít do tenké vrstvy.
- Péct na horní a dolní ohřev, 210°C, 10 – 15 minut.
- Po upečení nechat plát pár minut vychladnout, potom překlopit na utěrku, sejmout pečící papít, svinout s utěrkou do rolády a nechat vychladnout.
- Po vychladnutí potřít marmeládou (borůvková) a krémem.
- Zavinout a polít rozpuštěnou čokoládou.
- KRÉM:
- Z mléka a pudinkového prášku uvařit pudink.
- Máslo vyšlehat s medem do pěny.
- Pudink i máslová pěna musí mít při šlehání dohromady stejnou, nebo aspoň podobnou teplotu, jinak se krém srazí!
- Vyšlehat krém a naplnit roládu.