Bez cukru i bez lepku! =)
TĚSTO:
- 3 VEJCE rozšlehané
- 100 g KOKOSOVÉHO OLEJE rozpuštěného
- 500 g MRKVE – nahrubo nastrouhané
- 150 g VLAŠSKÝCH OŘECHŮ mletých
- 50 g KOKOSU
- 50 g MANDLÍ mletých
- 1 KYPŘÍCÍ PRÁŠEK
- 1/2 CITRONU – šťáva (+ kůra)
- špetka soli (2 g)
- SKOŘICE
Vše smíchat dohromady a rozprostřít na plech vyložený pečícím papírem v asi 2 cm vrstvě. Péct 45 minut na 175 °C.
KRÉM:
- 250 ml SMETANY (33% tuku)
- 500 g MASCARPONE
Smetanu vyšleháme do tuha a lehce jí vmícháme do Mascarpone. Už nešleháme, nebo se Masc. srazí.
Těsto rozdrobíme a 1/2 napěchujeme do menší dortové formy. Naneseme 1/2 krému a na to navrstvíme druhou 1/2 rozdrobeného těsta. Udusáme a vrch pokryjeme zbylým krémem. (Posypeme kokosem).
MŮJ TIP:
Někomu tato nesladká chuť vyhovuje, já jsem však neodolala a dort si vylepšila brusinkovým sirupem. Příště pak meruňkovou marmeládou. Proto pro ty, kdo se nedrží striktních ,,LAW CARB“ zásad, doporučuji použít do těsta ROZINKY nebo DATLE a pod krém namazat dobrou MERUŇKOVOU MARMELÁDU.
KRÉM se mi zdá zas až zbytečně moc TUČNÝ, vzhledem k tučnosti těsta. Doporučuji použít jen 250 g mascarpone, nebo krém udělat ze šlehačky, ztužovače do šlehačky a smetanového jogurtu, případně z jogurtu zahuštěného agarem nebo jinou želatinou.