Ratatouille

Vegan, bez lepku, 4 porce

  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 250 g cukety
  • 250 g rajčat
  • 250 g lilku
  • 250 g papriky
  • (200 g tofu natural)
  • sůl, provensálské bylinky (tymián, bazalka, rozmarýn, oregáno)
  • 60 ml olivového oleje

Postup – pečení v troubě:

Lilek nakrájíme na tenká kolečka, rozprostřeme na talíř, posolíme a necháme 30 minut vypotit. Poté opláchneme od přebytečné soli a vyždímeme.

Papriku nakrájíme na tenké plátky, cuketu a rajčata na tenká kolečka, cibuli na tenké půlměsíce, česnek na tenké plátky a tofu na kostičky.

Vše (i s lilkem) promícháme ve větší míse společně s olejem, solí a bylinkami.

Rozprostřeme na plech v tenké vrstvě a pečeme 40 minut na 180 °C.

Podáváme s kuskusem, quinoou, nebo polentou.

Jako doplnění je výborná zakysaná smetana a pražená slunečnicová semínka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *