Vegan, bez lepku, 4 porce
![](http://modrolaska.cz/wp-content/uploads/2021/03/71639447_2274378429355662_2303921453730365440_n.jpg)
- 2 ks cibule
- 4 stroužky česneku
- 250 g cukety
- 250 g rajčat
- 250 g lilku
- 250 g papriky
- (200 g tofu natural)
- sůl, provensálské bylinky (tymián, bazalka, rozmarýn, oregáno)
- 60 ml olivového oleje
Postup – pečení v troubě:
Lilek nakrájíme na tenká kolečka, rozprostřeme na talíř, posolíme a necháme 30 minut vypotit. Poté opláchneme od přebytečné soli a vyždímeme.
Papriku nakrájíme na tenké plátky, cuketu a rajčata na tenká kolečka, cibuli na tenké půlměsíce, česnek na tenké plátky a tofu na kostičky.
Vše (i s lilkem) promícháme ve větší míse společně s olejem, solí a bylinkami.
Rozprostřeme na plech v tenké vrstvě a pečeme 40 minut na 180 °C.
Podáváme s kuskusem, quinoou, nebo polentou.
Jako doplnění je výborná zakysaná smetana a pražená slunečnicová semínka.