Zapečené jáhly se zelím a tempehem

Vegan, bez lepku, 3 porce

Suroviny:

  • 200 g jáhel
  • 250 g uzeného tempehu nebo uzeného tofu
  • 300 g kysaného zelí
  • 40 ml (3 lžíce) oleje
  • 2 malé cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl, římský kmín mletý
  • hrst rozinek, hrst vlašských ořechů

Postup:

  • Jáhly vsypeme do 600 ml vroucí osolené vody a pod poklicí vaříme na mírném plameni 15 minut a necháme dojít.
  • Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibulku do sklovata a přidáme rozdrcený česnek a následně kmín a pepř.
  • K cibulce přidáme kysané zelí,promícháme a pod poklicí podusíme do měkka.
  • K zelí přidáme na kostky nakrájený tempeh. Pak můžeme přidat menší hrst rozinek.
  • Promícháme jáhly se zelnou směsí a udusáme do pekáčku vymazaného olejem nebo vyloženého pečícím papírem. Vrch posypeme podrcenými vlašskými ořechy.
  • Pečeme 15 minut na 160 °C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *