Vegan, bez lepku, 3 porce
Suroviny:
- 200 g jáhel
- 250 g uzeného tempehu nebo uzeného tofu
- 300 g kysaného zelí
- 40 ml (3 lžíce) oleje
- 2 malé cibule
- 3 stroužky česneku
- Sůl, římský kmín mletý
- hrst rozinek, hrst vlašských ořechů
Postup:
- Jáhly vsypeme do 600 ml vroucí osolené vody a pod poklicí vaříme na mírném plameni 15 minut a necháme dojít.
- Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibulku do sklovata a přidáme rozdrcený česnek a následně kmín a pepř.
- K cibulce přidáme kysané zelí,promícháme a pod poklicí podusíme do měkka.
- K zelí přidáme na kostky nakrájený tempeh. Pak můžeme přidat menší hrst rozinek.
- Promícháme jáhly se zelnou směsí a udusáme do pekáčku vymazaného olejem nebo vyloženého pečícím papírem. Vrch posypeme podrcenými vlašskými ořechy.
- Pečeme 15 minut na 160 °C.